Tří zavářková uzená polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks brambory 1 ks cibule 100 g celer 1 ks mrkev 1 hrst rýže 3 kuličky celý pepř 300 g uzená žebra 1 hrst polévkové nudle podle chuti sůl petrželka (pažitka)
Postup Tří zavářková uzená polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, dáme do vody a uvaříme. Použijeme-li papiňák, stačí vařit zhruba 15 minut.
Mezitím si očistíme veškerou zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, brambory oloupeme a nasekáme na menší kostky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev a celer očistíme a nahrubo nastrouháme.
Uvařené maso vyjmeme, do vývaru dáme veškerou zeleninu, dolijeme vodou, přidáme rýži, pepř, případně sůl. Vaříme asi 15 minut.
Mezitím si obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Maso pak vložíme zpět do polévky, přidáme nudle a ještě chvíli povaříme. My nemáme rádi nudle rozvařené, takže já polévku v této fázi vypínám a nechávám pouze dojít.
Do hotové polévky vložíme petrželku či pažitku a podáváme.