Tuňákový salát s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 ks cibule 200 g tuňák v oleji 1 špetka cukr krupice 100 g bílé kysané zelí podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Tuňákový salát s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka slijeme, vejce uvaříme, zchladíme a oloupeme.
Konzervovaného tuňáka (ne drť) a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, přidáme k ostatnímu. Ze zelí vymačkáme šťávu a společně promícháme. Salát z tuňáka osolíme, opepříme a můžeme přidat i malou špetku krupicového cukru.
Tuňákový salát s vejcem necháme chvíli proležet a podáváme vychlazený s nejrůznějšími druhy pečiva.