Tvarohová bábovka od babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 250 g máslo 200 g cukr krupice 1 špetka strouhaná citronová kůra 250 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Tvarohová bábovka od babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Do našlehaného těsta přidáme tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru. Po promíchání přidáme mouku s kypřícím práškem. Kypřící prášek vmícháme do mouky, aby těsto bylo rovnoměrně nakynuté. Nakonec po důkladném promíchání velmi opatrně přidáme sníh z našlehaných bílků.
Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy nebo srnčích hřbetů. Bábovku pečeme pomalu přibližně jednu hodinu při 175 °C. Upečenou bábovku poznáme podle odlepení již upečeného těsta z formy nebo pomocí špejle.
Babiččinu tvarohovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a s šálkem kávy nebo čaje podáváme ke svačině.