Tvarohová bábovka s rumem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 lžic rum
1 balíček prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
200 g cukr krupice
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
4 ks žloutek (L)
1 kostka tuk na pečení (Hera, máslo)
1 hrst sušené křížaly

Postup přípravy receptu

  1. Křížaly nakrájíme na kousky, zalijeme rumem a necháme minimálně 2 hodiny rozležet

  2. Oba druhy cukru, žloutky a tuk vymícháme do světle žluté pěny. Přidáme tvaroh i naložené křížaly a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva

  3. Těsto (trošku hustší) nalijeme do vymazané a vysypané formy a povrch uhladíme směrem od středu ke krajům

  4. Tvarohovou bábovku s rumem vložíme jen do mírně předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Po 20 minutách přikryjeme formu bábovky alobalem. Před vypnutím trouby vyzkoušíme špejlí, zda se bábovka nelepí

  5. Bábovku necháme ve formě ještě 5 minut dojít, pak ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Před podáváním tvarohovou bábovku s rumem posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!