Tvarohová bábovka s rumem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 lžic rum 1 balíček prášek do pečiva 1 kostka tvaroh 200 g cukr krupice cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání polohrubá mouka na vysypání 4 ks žloutek (L) 1 kostka tuk na pečení (Hera, máslo) 1 hrst sušené křížaly
Postup Tvarohová bábovka s rumem
Postup přípravy receptu
-
Křížaly nakrájíme na kousky, zalijeme rumem a necháme minimálně 2 hodiny rozležet
Oba druhy cukru, žloutky a tuk vymícháme do světle žluté pěny. Přidáme tvaroh i naložené křížaly a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
Těsto (trošku hustší) nalijeme do vymazané a vysypané formy a povrch uhladíme směrem od středu ke krajům
Tvarohovou bábovku s rumem vložíme jen do mírně předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Po 20 minutách přikryjeme formu bábovky alobalem. Před vypnutím trouby vyzkoušíme špejlí, zda se bábovka nelepí
Bábovku necháme ve formě ještě 5 minut dojít, pak ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Před podáváním tvarohovou bábovku s rumem posypeme moučkovým cukrem.