Tvarohové knedlíky s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g jahody
10 lžic polohrubá mouka
2 lžíce dětská krupice
250 g měkký polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout

  2. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody a tvarujeme knedlíčky. Lépe se nám s těstem bude pracovat, pokud si namočíme ruce. Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem

  3. Následně knedlíky podle chuti poléváme smetanou, máslem, posypeme kakaem či skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!