Tvarohový dort s krémem a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 g cukr
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
140 g polohrubá mouka
1 balíček měkký tvaroh
krém
125 g máslo
100 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
300 g měkký tvaroh
poleva
50 g čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, vlažné máslo, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme.

  3. Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře našleháme. Polovinou krému natřeme spodní díl korpusu, zakryjeme vrchním dílem a ten natřeme zbylým krémem.

  4. Na závěr posypeme dort nastrouhanou čokoládou, přiklopíme a dáme do chladna proležet na 24 hodin.

  5. Před podáváním vyndáme tvarohový dort s krémem a čokoládou do tepla, neservírujeme studený, pouze mírně chladný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!