Tvarohový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g kompotované broskve
náplň
0.5 sklenky olej
2 ks vejce
1 lžíce rum
250 ml mléko
200 g cukr krupice
500 g měkký tvaroh
1 balíček vanilkový pudink
těsto
2 ks vejce
1 lžíce kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr krupice
150 g hera
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Heru nakrájíme na kousky a necháme změknout. Plech vymažeme a vysypeme.

  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva na vál. Přidáme cukr, kakao, změklé máslo a vejce. Vypracujeme těsto, které dáme do chladničky alespoň na dvě hodiny rozležet.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Utřeme tvaroh s olejem, zašleháme vejce, cukr, vanilkový pudink, mléko a rum.

  4. Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Přitom uděláme asi 2 cm vysoký okraj. Na takto připravený základ nalijeme tvarohovou hmotu, poklademe půlkami broskví a v předehřáté troubě na 180°C upečeme dorůžova.

  5. Tvarohový koláč s ovocem necháme trochu vychladit, nakrájíme na porce, uložíme na talířky a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!