Tyrolský čokoládový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
120 g máslo
5 lžic mléko
120 g čokoláda na vaření
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
120 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme s mlékem (například v mikrovlnné troubě, vodní lázni). Změklé máslo vymícháme s cukry a postupně zašleháváme žloutky. Přidáme zchladlou čokoládu a poté mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 50 minut ve vyhřáté troubě.

  3. Tyrolský čokoládový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!