Tyrolský čokoládový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 120 g máslo 5 lžic mléko 120 g čokoláda na vaření 120 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 120 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva
Postup Tyrolský čokoládový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozpustíme s mlékem (například v mikrovlnné troubě, vodní lázni). Změklé máslo vymícháme s cukry a postupně zašleháváme žloutky. Přidáme zchladlou čokoládu a poté mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 50 minut ve vyhřáté troubě.
Tyrolský čokoládový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.