Univerzální salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1-2 ks rajče
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks salátová okurka
zálivka
olej
koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Okurku, papriku a cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata dáváme až na ozdobu. Salát by byl moc mokrý a déle nevydržel.

  2. Připravíme si zálivku. Olivový nebo slunečnicový olej, necelou polévkovou lžíci smícháme s různým kořením. Někdy dávám na ryby, někdy grilovací, někdy jenom bazalku a pepř. Sůl nedávám, aby zelenina nepouštěla vodu a salát zase déle vydržel.

  3. Pokud jej chceme zkonzumovat hned, kupuji takové sáčky jako Lučina na salát, to se smíchá s troškou bílého jogurtu a je z toho dobrý dresink.

  4. Varianty

  5. 1. přidáme strouhaný balkánský sýr 100g

  6. 2. přidáme strouhaný balkánský sýr 100g a půl konzervy tuňáka ve vlastní šťávě

  7. 3. přidáme strouhaný balkánský sýr 100g a restované žampiony na trošce oleje na teflonové pánvi a třeba ještě olivy, podle chuti a času.

  8. 4. přidáme strouhaný eidam 30% t.v.s. 100g a nastrouhanou nahrubo 100g kuřecí nebo krůtí šunky

  9. 5. zamícháme do toho 100g hanáckého salátu ze zelí

  10. 6. zamícháme do toho 100 rybího ohně s kečupem, také k dostání v supermarketech v oddělení salátů

  11. Další varianty nechávám na vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!