Utopenci zastudena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
ocet
1 ks cibule
5 ks špekáček
kyselé okurky
bílé kysané zelí
nakládané chilli papričky
podle chuti
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Co se týče množství, řídíme se velikostí nádoby, do které budeme nakládat.

  2. Nejprve vezmeme špekáčky a podélně je nařízneme. Chilli papričky zbavíme semínek a rozřízneme je napůl, do každého špekáčku vložíme jednu půlku. Kysané zelí (bez nálevu) smícháme s trochou mletého pepře. Kyselé okurky nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka.

  3. Do sklenice vkládáme střídavě špekáčky, cibuli, zelí, okurky, bobkové listy, nové koření, případně další chilli papričky. Dobře upěchujeme.

  4. Když je sklenice plná, zalijeme utopence až po víčko octem. Utopence zastudena necháme asi týden odstát a pak podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!