Vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymaštění
těsto
100 g cukr
sůl
3 ks vejce
125 g máslo
125 g mouka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr důkladně vyšleháme do pěny, do níž zlehka zamícháme cukr.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové hmoty. Takto připravené těsto necháme chvíli odpočinout.

  3. U těsta pečeme ve vymaštěné vaflové formě. Z tohoto množství těsta podle velikosti formy upečeme asi 15 - 20 ks vaflí.

  4. Hotové vafle můžeme podávat relativně s čímkoliv, ale nejvíc bych doporučila něco sladkého, například nutelu, marmeládu, zmrzlinu nebo jen šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!