Vaječná pomazánka s pomazánkovým máslem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 špetka bazalka 1 lžička plnotučná hořčice 1 lžíce tatarská omáčka 7 ks vejce natvrdo 0 kelímků pomazánkové máslo 0 kelímků cottage sýr podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby mléko na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Vaječná pomazánka s pomazánkovým máslem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si asi 7 vajec, která po vychladnutí oloupeme. Oloupeme cibuli.
Oloupaná vejce a cibuli dáme do ručního nebo elektrického šlehače (nástavec nože) a nasekáme na drobné kousky.
Do základu přidáme polovinu kelímku pomazánkového másla bez příchuti a polovinu cottage sýru, promícháme. Můžeme přidat lžíci tatarské omáčky, ale není nutné. Nakonec pomazánku ochutíme zhruba lžičkou polotučné hořčice, solí, pepřem a bazalkou nebo jiným kořením podle své fantazie a chuti.
Pokud je pomazánka tužší, přidáme při míchání mléko. Dávám raději smetanu, která pomazánku zjemní.
Vaječnou pomazánku s pomazánkovým máslem podáváme na pečivu. Můžeme ozdobit kadeřavou petrželkou, kouskem červené papričky nebo půlkou cherry rajčátka.