Vaječná rolka s tuňákem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 1 lžíce mléko 1/2 ks karotka 80 g tuňák v oleji mletý černý pepř 1 ks jarní cibulka s natí
Postup Vaječná rolka s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou karotku nastrouháme nahrubo. Tuňáka necháme okapat na sítku. V míse rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme nakrájenou cibulku a nastrouhanou karotku. Vaječnou směs ochutíme solí a pepřem
Zahřátou pánev potřeme olejem, přilijeme asi 1/4 množství vaječné směsi a při mírné teplotě necháme zpevnit. Pak placku poklademe částí okapaného tuňáka a z jedné strany ji začneme rolovat tak, aby několik centimetrů protilehlého okraje placky zůstalo nesvinuto. Poté rolku přesuneme k okraji pánve a volné dno opět potřeme olejem. Malou naběračkou přilijeme další část vaječné směsi tak, aby se spojila s volným okrajem rolky, kterou po zatuhnutí poklademe tuňákem a opět z části svineme. Důležité je, abychom pracovali velmi pozvolna na mírném ohni. Takto rolku postupně "napojujeme" až do vypotřebování všech surovin
Vaječnou rolku s tuňákem přesuneme na talíř, obložíme zeleninou a podáváme s čerstvým pečivem jako teplou snídani.