Vaječný chléb recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
máslo
100 g šunka
tymián
300 g hladká mouka
1 ks červená paprika
4 ks sezamové semínko
100 g tvrdý sýr
4 ks vejce natvrdo
1 balíček sušené droždí
150 ml bílé suché víno
4 ks syrová vejce
usekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, promícháme se sušeným droždím, zalijeme vínem a olejem. Propracujeme a necháme asi 30 minut kynout

  2. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a šunku nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na jemné nudličky. Syrová vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme a rozkvedláme

  3. Pečící formu na chleba vymažeme máslem nebo jiným tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C

  4. Do těsta vmícháme rozkvedlaná vejce, šunku, sýr, semínka, papriku a bylinky. Propracujeme a řidší těsto vlijeme do formy. Nakonec vložíme uvařená vejce natvrdo. Těsto na vaječný chléb dáme do trouby a pečeme asi 60 minut do růžova. Troubu vypneme, chleba necháme ještě 10 minut dojít a vyklopíme ho na mřížku

  5. Vaječný chléb podáváme až po úplném vychladnutí. Krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!