Vaječný talíř recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
6 lžic majonéza
0.5 lžičky hořčice
16 ks kapary
5 listů hlávkový salát
2 ks zelená cibulka
5 ks střední rajče
1 hrneček nastrouhaný čedar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé vejce oloupeme a podél rozřízneme. Bílky dáme zatím stranou. Vyjmeme žloutky.

  2. Žloutky dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř, dobře rozmícháme a vzniklou směsí naplníme bílky pomocí ruční zdobičky.

  3. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce ozdobená kapary a obložíme je plátky omytých rajčat, které posypeme sýrem a zelenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!