Vajíčková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 lžíce olej 2 ks vejce 1 lžička hořčice 1 ks větší cibule 1 ks kyselá okurka 350 g uzené maso 1 ks vejce natvrdo těsto sůl 3 ks vejce 2 lžičky olivový olej 60 g hladká mouka mletý bílý pepř 1 lžička kypřící prášek 3 lžíce čerstvé bylinky podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vajíčková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme se solí. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, olivový olej, posekané bylinky a ochutíme mletým bílým kořením. Těsto rozetřeme na menší plech (s rozměry přibližně 31 x 20 cm a vyložený papírem na pečení) a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme uzené maso pokrájené na malé kousky a společně opečeme. Vajíčka rozšleháme, přilijeme k masu a za stálého míchání opékáme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme kyselou okurku nakrájenou na malé kostky a uvařené vejce, ochutíme hořčicí, solí, mletým pepřem a promícháme.
Upečené těsto ještě za tepla potřeme připravenou teplou náplní a stočíme do rolády. Vajíčkovou roládu odložíme na chladné místo ztuhnout.
Vajíčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme zastudena. Je výborná nejen na Velikonoce.