Vajíčkové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka strouhanka 1 svazeček petrželka 2 ks cibule 50 ml smetana tuk na smažení 5 ks vejce natvrdo mletý čený pepř
Postup Vajíčkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Pět vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibule po oloupání nakrájíme nadrobno
Vejce a cibuli promícháme, přidáme vejce syrové, smetanu, strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku a směs osolíme a opepříme. Ze vzniklého těsta pak vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance
Na rozpáleném tuku vajíčkové karbanátky osmažíme
Vajíčkové karbanátky podáváme třeba s bramborovou kaší.