Vajíčkové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
strouhanka
1 svazeček petrželka
2 ks cibule
50 ml smetana
tuk na smažení
5 ks vejce natvrdo
mletý čený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pět vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibule po oloupání nakrájíme nadrobno

  2. Vejce a cibuli promícháme, přidáme vejce syrové, smetanu, strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku a směs osolíme a opepříme. Ze vzniklého těsta pak vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance

  3. Na rozpáleném tuku vajíčkové karbanátky osmažíme

  4. Vajíčkové karbanátky podáváme třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!