Vajíčkový salát s camembertem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks jablko
2 lžíce majonéza
rukola
1 lžička plnotučná hořčice
250 ml zakysaná smetana
8 ks vejce natvrdo
čerstvě mletý pepř
1 svazek jarní cibulka s natí
2 ks camembert

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Čtyři vejce nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka. Větší jablko zbavíme stopky a jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak camembert nakrájíme na kostky

  2. Vše přidáme k vajíčkům, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a podle chuti i pocukrujeme. Přimícháme majonézu, hořčici, kysanou smetanu a spojíme s pokrájenou směsí v míse. Hotový vajíčkový salát necháme vychladit pár hodin v lednici, aby se dobře propojily všechny chutě

  3. Vajíčkový salát s camembertem servírujeme na lůžku z rukoly a ozdobený čtvrtky vajec. Salát podáváme s čerstvým domácím pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!