Vajíčkový salát s camembertem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks jablko 2 lžíce majonéza rukola 1 lžička plnotučná hořčice 250 ml zakysaná smetana 8 ks vejce natvrdo čerstvě mletý pepř 1 svazek jarní cibulka s natí 2 ks camembert
Postup Vajíčkový salát s camembertem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Čtyři vejce nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka. Větší jablko zbavíme stopky a jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak camembert nakrájíme na kostky
Vše přidáme k vajíčkům, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a podle chuti i pocukrujeme. Přimícháme majonézu, hořčici, kysanou smetanu a spojíme s pokrájenou směsí v míse. Hotový vajíčkový salát necháme vychladit pár hodin v lednici, aby se dobře propojily všechny chutě
Vajíčkový salát s camembertem servírujeme na lůžku z rukoly a ozdobený čtvrtky vajec. Salát podáváme s čerstvým domácím pečivem.