Vajíčkový salát s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
150 g celer
1 hrst čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
zálivka
1 citron
0.5 lžičky cukr krupice
2 dl bílý jogurt
mletá sladká paprika
na ozdobu
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Vodu slijeme, vejce necháme vychladit a oloupeme. Nakrájíme je na menší dílky (kostičky). Celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Petrželku nasekáme.

  2. Připravíme si zálivku. Z citronu vymačkáme šťávu. Smícháme s jogurtem, cukrem a mletou paprikou.

  3. Zálivku promícháme s vejcem a celerem. Salát necháme vychladit a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

  4. Vajíčkový salát s celerem podáváme na vece i tmavém pečivu. Na zdobení použijeme olivy plněné červenou papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!