Valentýnská srdíčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 100 g máslo 1 ks žloutek 125 g hladká mouka 1 sklenice malinová marmeláda
Postup Valentýnská srdíčka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve předehřejeme troubu na 160 °C.
Máslo nebo tuk na pečení nakrájíme na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky tuku. Těsto vypracujeme do tuha ručním mixérem nebo studenýma rukama. Pracujeme důkladně, ale ne dlouho! Těsto zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 30 minut odležet.
Moukou si poprášíme pracovní plochu, na které rozválíme těsto na 4 mm vysoký plát. Vykrajovátkem vykrojíme 22 - 24 srdcí, polovinu z nich uprostřed vykrojíme malým srdíčkem nebo kroužkem. Srdíčka vložíme na plech s pečícím papírem (i ta malinká vykrojená srdíčka). Valentýnská srdíčka pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut dozlatova a necháme vychladnout na plechu.
Srdíčka bez děr potřeme malinovou marmeládou a slepíme je s děravými srdci. Malinká srdíčka můžeme jíst jen tak, ale také je použít na dekoraci jiného dezertu.
Valentýnská srdíčka podáváme jako jiné cukroví a připravit si je můžeme nejen na sv. Valentýna.