Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
60 g máslo
1 ks žloutek
1 lžička prášek do pečiva
200 g mascarpone
50 g hladká mouka
100 g hořká čokoláda
50 g polohrubá mouka
100 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
Pedro dezertíky

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a rozmícháme v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Ganache necháme vychladnout - ideálně přes noc

  2. Předehřejeme si troubu na 175 °C. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vydlabaný vanilkový lusk, mléko, vejce a žloutek a pomalu prošleháme. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí postupně vmícháme do zbytku těsta

  3. Formičky na cupcakes naplníme těstem a dáme péct na cca 20 minut

  4. Čokoládovou ganache vyšleháme s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme vzniklým krémem vychladlé košíčky. Na závěr dozdobíme Pedro Dezertíky

  5. Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky podáváme jako sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!