Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 40 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 60 g máslo 1 ks žloutek 1 lžička prášek do pečiva 200 g mascarpone 50 g hladká mouka 100 g hořká čokoláda 50 g polohrubá mouka 100 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk Pedro dezertíky
Postup Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky
Postup přípravy receptu
-
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a rozmícháme v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Ganache necháme vychladnout - ideálně přes noc
Předehřejeme si troubu na 175 °C. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vydlabaný vanilkový lusk, mléko, vejce a žloutek a pomalu prošleháme. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí postupně vmícháme do zbytku těsta
Formičky na cupcakes naplníme těstem a dáme péct na cca 20 minut
Čokoládovou ganache vyšleháme s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme vzniklým krémem vychladlé košíčky. Na závěr dozdobíme Pedro Dezertíky
Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky podáváme jako sladký dezert.