Pečený ovocný čaj recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 lžíce skořice
1 ks citron
2 ks hřebíček
800 g cukr krystal
1 l černá jeřabina
1 l ovoce (maliny, rybíz, višně, jahody, pomeranč, broskev, borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce na přípravu čaje vybereme podle chuti, důkladně jej očistíme a větší kousky rozkrájíme. Citron oloupeme a zbavíme jadérek. Veškeré ingredience kromě rumu dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 1/2 hodiny pečeme. Občas promícháme. Po vyndání z trouby nalijeme 1/8 l rumu, rozdělíme do skleniček a asi 10 minut na 80 °C zavařujeme. Doba přípravy záleží na tom, kolik plechů pečeme

  2. Jakmile si chceme čaj připravit, podle chuti dáme několik lžiček do hrníčku či do konvice a zalijeme vařící vodou. Ovoce můžeme klidně sníst

  3. A jedno upozornění na konec. Základem čaje je černá jeřabina. Dodá nejen barvu, ale hlavně i chuť. Z vlastní zkušenosti vím, že bez jeřabiny je sice čaj dobrý, ale není to ono. A protože jeřabina dozrává až ke konci léta, můžeme si některé ovoce zmrazit a ponechat si ho tak na přípravu čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!