Vanilkové rohlíčky mojí mamičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
250 g máslo
105 g vanilkový cukr
300 g hladká mouka
105 g mleté lískové oříšky
na obalení
cukr moučka
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na vál, do důlku vložíme ostatní suroviny. Máslo musí být změklé. Nejprve promícháme vidličkou suroviny v důlku, pak postupně rukama zapracujeme mouku. Těsto má být měkké a vláčné. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout nejméně 2 hodiny v chladničce, nejlépe však přes noc.

  2. Z odpočinutého ztuhlého těsta vytvoříme na pomoučněném válu 4 válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na dílky asi 1 cm tlusté. Z každého dílku vyválíme malý váleček a stočený do rohlíčku jej klademe na pečící papír.

  3. Rohlíčky pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nezačnou konečky rohlíčků růžovět.

  4. Upečené vanilkové rohlíčky necháme trochu zchladnout a obalujeme je v cukru moučka, v němž můžeme předem nechat ležet alespoň 24 hodin vanilkový lusk. Rohlíčky skladujeme v chladu v krabici.

  5. Vanilkové rohlíčky mojí mamičky podáváme na sváteční stůl a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!