Vanilkové rohlíčky s fruktózou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 60 g lískové oříšky 120 g hladká pšeničná špaldová mouka 40 g sušené sójové mléko (vanilkové) na obalení 1-2 balíčky vanilková fruktóza (cukr)
Postup Vanilkové rohlíčky s fruktózou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se sušeným mlékem, přidáme jemně nastrouhané oříšky a rozměklé máslo. Všechny suroviny zpracujeme a těsto necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu. Pak z těsta "uždibujeme" kousky a vytvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 10 - 15 minut na 160-180°C.
Upečené rohlíčky hned nesundáváme z plechu, protože jsou křehké (neobsahují cukr, který těsto spojuje), ale necháme je na pečícím papíru. Rohlíčky pocukrujeme vanilkovým cukrem (fruktózou) ještě za tepla na plechu, aby se fruktóza přilepila. Teprve po zchladnutí, až ztuhnou, je pocukrujeme i zespodu. Uchováváme v chladu, nejlépe v papírové krabici.
Rohlíčky lze dobře i zmrazit a uchovat tak po delší dobu. Poté stačí jen vytáhnou vanilkové rohlíčky na talířek a nechat při pokojové teplotě povolit.
Dělená strava.