Vanilkový krém s makronkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g solamyl
2 ks žloutek
0.3 l mléko
0.5 ks vanilka
4 lžíce koňak
2 plátky želatina
50 g moučkový cukr
1 lžička vanilkový cukr
40 g strouhaná čokoláda
80 g mokronky
4 ks makronky
na ozdobu
0.3 l šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V trošce mléka rozkvedláme solamyl, žloutky a cukr. Želatinu namočíme do studené vody.

  2. Vanilku rozdrtíme a povaříme v mléce, přidáme rozšlehaný škrob s přísadami. Za stálého míchání přivedeme pouze k varu. Přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme ji.

  3. Hrnec s krémem ochladíme ve studené vodě a občas zamícháme. Makronky navlhčíme koňakem.

  4. Šlehačku s vanilkovým cukrem ušleháme do tuha. Trochu odložíme na zdobení, do zbytku opatrně vmícháme ztuhlý krém.

  5. Do sklenic dáme vrstvu krému, vrstvu makronek navlhčených koňakem a na to zbytek krému. vychladíme a dozdobíme šlehačkou, makronkami a čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!