Vánoční hovězí oříšek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g houby 1 lžička oregano 4 kuličky nové koření 1 lžíce olivový olej 2 kostky hovězí bujon 2 dl worcesterská omáčka 4 kuličky celý černý pepř 2 kg hovězí kýta 1 lžička indické kari 4 ks bobkové listy
Postup Vánoční hovězí oříšek recept
Postup přípravy receptu
-
Mladou hovězí kýtu, nejlépe část "oříšek" připravíme k pečení.
V asi litru vody rozvaříme kostky hovězího bujonu. V hmoždíři najemno roztlučeme koření. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Kýtu vydatně potřeme kořením a osolíme. Vložíme ji do pekáče, posypeme houbami, podlijeme bujonem, zakryjeme a pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi hodinu.
Po hodině kýtu na kraji ukrojíme. Pokud je střed červený, je vánoční oříšek akorát.
Vánoční hovězí oříšek podáváme podle chuti a fantazie. Oříšek je skvělý i jako studená snídaně druhý den.