Vánoční kyselica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 l voda
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek sladká smetana
1 hrnek sušené hřiby
1 hrnek sušené trnky
podle chuti
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hřiby si předem namočíme.

  2. Do hrnce s vodou dáme vařit hrst sušených trnek i s peckami, předem namočené sušené hřiby. Polévku osolíme a vaříme doměkka.

  3. Sladkou smetanu rozkvedláme s hladkou moukou a polévku tímto zahustíme. Dochutíme trochou mletého pepře a trochou vegety.

  4. Polévka se podává jako krajový recept na Uherskohradišťsku, výborná na Štědrý večer. Vždy se na ni těší celá má rodina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!