Vánoční ořechy plněné krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
130 g máslo
1 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
65 g jemný cukr
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
máslo na vymazání
krém
150 g čerstvá smetana
150 g kvalitní čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou smetanu dáme ohřát. Do smetany rozlámeme čokoládu, kterou za stálého míchání necháme rozpustit. Krém odendáme z plotny, necháme vychladit a přikrytý transparentní folií necháme přes noc v lednici.

  2. Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme půl hodinky v lednici odpočinout.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C a ořechové formičky vytřeme lehce máslem.

  4. Těsto rozdělíme na několik kousků a z každého kousku rukama vyválíme slabé válečky.

  5. Z každého válečku odebereme asi 5 cm těsta a prsty je pěkně rozprostřeme ve formičce tak, aby vnitřek zůstal prázdný na krém. Takže vlastně tvoříme prázdné ořechové skořápky.

  6. Připravené ořechy pečeme po dobu asi 10 minut, poté necháme vychladnout a jemně vyklepneme.

  7. Krém z lednice vyšleháme a naplníme cukrářský sáček. Krémem naplníme ořechovou skořápku a druhou skořápkou uzavřeme. Takto zpracujeme všechny ořechy.

  8. Vánoční ořechy plněné krémem obalíme v moučkovém cukru a můžeme podávat na vánoční stůl.

  9. Tip: Krém se může zaměnit za námi oblíbený i s přidáním troškou rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!