Vánoční ořechy plněné krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 130 g máslo 1 ks žloutek 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 65 g jemný cukr na obalení cukr moučka podle potřeby máslo na vymazání krém 150 g čerstvá smetana 150 g kvalitní čokoláda
Postup Vánoční ořechy plněné krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou smetanu dáme ohřát. Do smetany rozlámeme čokoládu, kterou za stálého míchání necháme rozpustit. Krém odendáme z plotny, necháme vychladit a přikrytý transparentní folií necháme přes noc v lednici.
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme půl hodinky v lednici odpočinout.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a ořechové formičky vytřeme lehce máslem.
Těsto rozdělíme na několik kousků a z každého kousku rukama vyválíme slabé válečky.
Z každého válečku odebereme asi 5 cm těsta a prsty je pěkně rozprostřeme ve formičce tak, aby vnitřek zůstal prázdný na krém. Takže vlastně tvoříme prázdné ořechové skořápky.
Připravené ořechy pečeme po dobu asi 10 minut, poté necháme vychladnout a jemně vyklepneme.
Krém z lednice vyšleháme a naplníme cukrářský sáček. Krémem naplníme ořechovou skořápku a druhou skořápkou uzavřeme. Takto zpracujeme všechny ořechy.
Vánoční ořechy plněné krémem obalíme v moučkovém cukru a můžeme podávat na vánoční stůl.
Tip: Krém se může zaměnit za námi oblíbený i s přidáním troškou rumu.