Vánoční rybí polévka se smetanou a zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 kelímek smetana
1 ks celer
1 ks petržel
2 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
5 kuliček celý pepř
1 hrst sušené houby
0 balíčků kyselé zelí
2 ks hlava z kapra
2 ks střední mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Tato polévka se vaří ve dvou hrncích.

  2. V jednom vaříme hlavu a vnitřnosti, přidáme oškrábanou a nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme bobkový list, pár kuliček pepře a sůl.

  3. V druhém hrnci uvaříme zelí, které předem propláchneme, aby polévka nebyla příliš kyselá. Zelí nakrájíme tak, aby zelí v polévce vypadalo jako nudle.

  4. K tomu přidáme hrstičku sušených hub.

  5. Polévku z ryb scedíme, přidáme nakrájené vnitřnosti a také zelí s houbami, které jsme uvařili v druhém hrnci. Do smetany rozkvedláme trochu mouky a zalijeme do hotové polévky. Chvilku povaříme a dochutíme solí.

  6. Vánoční rybí polévku se smetanou a zelím podáváme na Štědrý večer místo klasické rybí polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!