Vánoční rybí polévka se smetanou a zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 kelímek smetana 1 ks celer 1 ks petržel 2 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 5 kuliček celý pepř 1 hrst sušené houby 0 balíčků kyselé zelí 2 ks hlava z kapra 2 ks střední mrkev
Postup Vánoční rybí polévka se smetanou a zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Tato polévka se vaří ve dvou hrncích.
V jednom vaříme hlavu a vnitřnosti, přidáme oškrábanou a nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme bobkový list, pár kuliček pepře a sůl.
V druhém hrnci uvaříme zelí, které předem propláchneme, aby polévka nebyla příliš kyselá. Zelí nakrájíme tak, aby zelí v polévce vypadalo jako nudle.
K tomu přidáme hrstičku sušených hub.
Polévku z ryb scedíme, přidáme nakrájené vnitřnosti a také zelí s houbami, které jsme uvařili v druhém hrnci. Do smetany rozkvedláme trochu mouky a zalijeme do hotové polévky. Chvilku povaříme a dochutíme solí.
Vánoční rybí polévku se smetanou a zelím podáváme na Štědrý večer místo klasické rybí polévky.