Vánoční salát k rybě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks celer 1 sklenice majonéza light 500 g bílý jogurt 1 konzerva sterilovaný hrášek 4 ks sterilovaná okurka 4 ks větší mrkev 2 ks větší petržel 200 g uzená šunka podle chuti sůl
Postup Vánoční salát k rybě recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme doměkka asi 20 - 25 minut.
Mezitím si do mísy dáme na kostičky nakrájenou šunku, nahrubo nastrouhané kyselé okurky, sterilovaný hrášek, kelímek bílého jogurtu a malou skleničku majonézy. Uvařenou kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do mísy k okurkám, hrášku, jogurtu a majonéze. Vše dobře promícháme a dáme do chladničky vychladit.
Nejlépe je nachystat si salát 1 den předem a do Štědrého večera uchovat v lednici. Vychlazený vánoční salát totiž k rybě chutná nejlépe.