Vařená svíčková z králíka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžíce ocet 1 ks cibule 3 kuličky jalovec 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1 ks smetana ke šlehání 5 kuliček černý pepř 2 ks králičí stehno 1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou
Postup Vařená svíčková z králíka recept
Postup přípravy receptu
-
Špek nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Špek dáme do hrnce, přidáme trošku oleje či sádla a rozehřejeme. Přidáme cibuli a osmažíme. Až cibulka zesklovatí, přidáme koření (bobkový list, černý pepř, jalovec, černé koření), dále přidáme králičí stehna a necháme je zatáhnout. Maso vyndáme, přidáme cukr a ocet a zamícháme, vsypeme zeleninu a chvilku necháme osmažit. Vložíme zpět králičí stehna, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Maso vyndáme a zeleninu buď přepasírujeme přes síto či rozmixujeme tyčovým mixérem. Někdo má rád strukturu zeleniny v omáčce, někdo má rád zase hladkou omáčku. Zalijeme šlehačkou a povaříme.
Vařenou svíčkovou z králíka podáváme s knedlíkem.