Vařená svíčková z králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžíce ocet
1 ks cibule
3 kuličky jalovec
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 ks smetana ke šlehání
5 kuliček černý pepř
2 ks králičí stehno
1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Špek dáme do hrnce, přidáme trošku oleje či sádla a rozehřejeme. Přidáme cibuli a osmažíme. Až cibulka zesklovatí, přidáme koření (bobkový list, černý pepř, jalovec, černé koření), dále přidáme králičí stehna a necháme je zatáhnout. Maso vyndáme, přidáme cukr a ocet a zamícháme, vsypeme zeleninu a chvilku necháme osmažit. Vložíme zpět králičí stehna, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. Maso vyndáme a zeleninu buď přepasírujeme přes síto či rozmixujeme tyčovým mixérem. Někdo má rád strukturu zeleniny v omáčce, někdo má rád zase hladkou omáčku. Zalijeme šlehačkou a povaříme.

  4. Vařenou svíčkovou z králíka podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!