Vařená vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
podle potřeby
sůl
příloha
2 ks rajče
2 plátky žitný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Ideální jsou čerstvá vejce, maximálně čtrnáct dní stará.

  2. Do hrnce dáme vodu sůl a přivedeme k varu. Vejce na silnějším konci napíchneme a na lžíci je vkládáme do vroucí vody.

  3. Pokud chceme vejce naměkko, vyjmeme je lžící po 3 minutách. Vaříme-li vejce na hniličku, vyndaváme je po 4,5 minutách varu. Vejce na tvrdo vaříme podle velikosti 8 až 10 minut.

  4. Horká vařená vejce servírujeme v kalíšcích speciálně určených pro podávání vajec se lžičkou a slánkou. Výborně chutnají s tmavým chlebem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!