Vařená vejce v hořčičné omáčce s divokou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
50 g máslo
100 ml smetana
1 ks pórek
40 g hladká mouka
400 ml vývar z kostky
podle chuti
cukr
sůl
1-2 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
příloha
divoká rýže
podle potřeby
sekaná nať

Postup přípravy receptu

  1. Bílou část pórku nakrájíme na slabá půlkolečka a zelenou část pórku nasekáme nadrobno. Pórek můžeme nahradit mladou cibulí včetně natě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. V kastrůlku necháme rozehřát máslo a osmahneme na něm nakrájený bílý pórek, přisypeme mouku a mícháme, dokud jíška nezezlátne. Jíšku zředíme za stálého šlehání vývarem a tento základ na omáčku přivedeme k varu. Omáčku povaříme alespoň 10 minut. Mezitím si můžeme dát vařit divokou rýži podle návodu na balení.

  3. Dále omáčku dochutíme smetanou, solí, pepřem, hořčicí a případně cukrem. Vše přidáváme podle chuti. Krátce povaříme spolu s nasekanou zelenou částí pórku. Na talíř dáme rýži, vedle omáčku a do ní čtvrtky vejce. Doplníme oblohou - okurka, rajče a paprika.

  4. Vařená vejce v hořčičné omáčce s divokou rýží podáváme například jako dobrou a lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!