Vařená vejce v hořčičné omáčce s divokou rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 50 g máslo 100 ml smetana 1 ks pórek 40 g hladká mouka 400 ml vývar z kostky podle chuti cukr sůl 1-2 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř příloha divoká rýže podle potřeby sekaná nať
Postup Vařená vejce v hořčičné omáčce s divokou rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Bílou část pórku nakrájíme na slabá půlkolečka a zelenou část pórku nasekáme nadrobno. Pórek můžeme nahradit mladou cibulí včetně natě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
V kastrůlku necháme rozehřát máslo a osmahneme na něm nakrájený bílý pórek, přisypeme mouku a mícháme, dokud jíška nezezlátne. Jíšku zředíme za stálého šlehání vývarem a tento základ na omáčku přivedeme k varu. Omáčku povaříme alespoň 10 minut. Mezitím si můžeme dát vařit divokou rýži podle návodu na balení.
Dále omáčku dochutíme smetanou, solí, pepřem, hořčicí a případně cukrem. Vše přidáváme podle chuti. Krátce povaříme spolu s nasekanou zelenou částí pórku. Na talíř dáme rýži, vedle omáčku a do ní čtvrtky vejce. Doplníme oblohou - okurka, rajče a paprika.
Vařená vejce v hořčičné omáčce s divokou rýží podáváme například jako dobrou a lehkou večeři.