Vařený mělnický chřest s kuřecí roládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
0 kg chřest
0 dl bílé víno
50 g jarní špenát
1 kg jarní kuře
podle potřeby
sůl
tymián
citron
pepř
příloha
0 kg brambory
kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní kuře vykostíme, osolíme a opepříme a rozložíme opraný špenát. Zabalíme do rolády, svážeme provázkem, přendáme na plech, přidáme oříšek másla a pečeme při nízké teplotě 120 °C cca 1,5 - 2 hodiny do měkka. Maso vyjmeme, sundáme motouz a nakrájíme na silnější kolečka.

  2. Výpek z pekáče přendáme do rendlíku, zavaříme a zahustíme přidáním studeného másla.

  3. Chřest očistíme škrabkou, odkrojíme spodní dřevnaté konce a vaříme dle velikosti chřestu 6 -10 minut ve vodě spolu s bílým vínem, citrónovou šťávou, trochou cukru, soli a másla.

  4. Brambory oškrábeme, uvaříme v osolené vodě. Uvařené je přendáme do másla, v kterém je tymián a kudrnka a ještě pár minut povaříme v másle. Na talíř nandáme brambory spolu s chřestem, přidáme dvě kolečka kuřecí rolády a přelijeme sosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!