Vařený vaječný likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml rum
8 ks žloutek
1 plechovka salko
300 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
1 l plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.

  2. Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem.

  3. Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.

  4. Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!