Vařený vaječný likér recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml rum 8 ks žloutek 1 plechovka salko 300 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 250 ml smetana ke šlehání 1 l plnotučné mléko
Postup Vařený vaječný likér recept
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.
Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem.
Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.
Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.