Vejce alla monachina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g bešamel
30 g parmazán
1 špetka muškátový oříšek
4 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladka mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme vařit na 10 minut, pak zchladíme pod studenou vodou a rozpůlíme na půlky po délce. Vyndáme opatrně žloutky.

  2. Vidličkou žloutky rozmačkáme, přidáme bešamel, sůl, pepř, parmazán a nastrouhaný muškátový oříšek. Místo bešamelu můžeme použít 100 g tvarohu.

  3. Směsí vyplníme jen 2 bílky tak, aby dávaly formu celého vejce. Vezmeme 2 zbylé bílky a přikryjeme naše zbylé bílky se směsí.

  4. Vejce ala monachina opatrně obalíme klasicky mouka, vejce, strouhanka a ponoříme do připraveného vařícího oleje. Vejce alla monachina opečeme dozlatova a necháme na ubrousku odkapat od oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!