Rychlovka z konzervy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 500 ml voda 1 - 2 lžíce hladká mouka 1 ks větší cibule 1 - 2 lžíce koření na steak 1 lžíce koření na steak 2 ks rýže v sáčku 1 lžička koření na steak do vody 1 konzerva vepřové nebo hovězí ve vlastní šťávě
Postup Rychlovka z konzervy
Postup přípravy receptu
-
Konzervu otevřeme, sádlo nožem odstraníme a dáme do hrnce. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži ve varných sáčcích uvaříme v osolené vodě s kořením podle návodu na obalu
Cibuli přisypeme do hrnce k sádlu a necháme ji orestovat. Pak přidáme kostky masa, osolíme, zaprášíme kořením a 5 minut opékáme
Ve vodě dobře rozmícháme mouku a těstíčko přilijeme k masu. Masovou omáčku 10 minut provaříme. Podle chuti přisolíme, případně ještě přidáme koření
Uvařenou rýži vsypeme do misky a promícháme s kořením. Naběračkou děláme z rýže na talíře kopečky a přeléváme je omáčkou - rychlovkou z konzervy.