Rychlovka z konzervy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
500 ml voda
1 - 2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
1 - 2 lžíce koření na steak
1 lžíce koření na steak
2 ks rýže v sáčku
1 lžička koření na steak do vody
1 konzerva vepřové nebo hovězí ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Konzervu otevřeme, sádlo nožem odstraníme a dáme do hrnce. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži ve varných sáčcích uvaříme v osolené vodě s kořením podle návodu na obalu

  2. Cibuli přisypeme do hrnce k sádlu a necháme ji orestovat. Pak přidáme kostky masa, osolíme, zaprášíme kořením a 5 minut opékáme

  3. Ve vodě dobře rozmícháme mouku a těstíčko přilijeme k masu. Masovou omáčku 10 minut provaříme. Podle chuti přisolíme, případně ještě přidáme koření

  4. Uvařenou rýži vsypeme do misky a promícháme s kořením. Naběračkou děláme z rýže na talíře kopečky a přeléváme je omáčkou - rychlovkou z konzervy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!