Vejce s jarní omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina sůl 6 ks vejce 50 g máslo 400 ml mléko 1 ks cibule 30 g hladká mouka muškátový květ mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka a pažitka
Postup Vejce s jarní omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.
Obojí osmahneme na másle, zaprášíme moukou, promícháme, přelijeme mlékem, okořeníme, osolíme a za stálého míchání povaříme. Podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou.
Do horké omáčky vložímě měsíčky vajec, posypeme čerstvou pažitkou a petrželkou sekanými najemno a podáváme.