Vejce s jarní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
6 ks vejce
50 g máslo
400 ml mléko
1 ks cibule
30 g hladká mouka
muškátový květ
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka a pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.

  3. Obojí osmahneme na másle, zaprášíme moukou, promícháme, přelijeme mlékem, okořeníme, osolíme a za stálého míchání povaříme. Podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou.

  4. Do horké omáčky vložímě měsíčky vajec, posypeme čerstvou pažitkou a petrželkou sekanými najemno a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!