Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.2 l smetana
2 lžíce hořčice
125 g netučný tvaroh
1 ks sterilovaná okurka
8 ks vejce natvrdo
1 kelímek smetanový jogurt
podle chuti
sůl
pažitka
kopr
cukr moučka
mletý pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut. Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme.

  2. Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, hořčici a smetanu. Cibuli a okurky jemně nakrájíme a spolu s bylinkami přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme solí a pepřem a cukrem.

  3. Bylinkovou omáčku dáme do misky a tu postavíme doprostřed podnosu a obložíme rozpůlenými vajíčky. Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!