Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0.2 l smetana 2 lžíce hořčice 125 g netučný tvaroh 1 ks sterilovaná okurka 8 ks vejce natvrdo 1 kelímek smetanový jogurt podle chuti sůl pažitka kopr cukr moučka mletý pepř petrželová nať
Postup Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut. Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme.
Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, hořčici a smetanu. Cibuli a okurky jemně nakrájíme a spolu s bylinkami přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme solí a pepřem a cukrem.
Bylinkovou omáčku dáme do misky a tu postavíme doprostřed podnosu a obložíme rozpůlenými vajíčky. Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou podáváme s pečivem.