Vejce s kari omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 ks vejce 30 g máslo 200 ml smetana 200 g žampiony 200 g zakysaná smetana 1 lžíce kari koření 200 g mražený hrášek 1 ks červená cibule mletý černý pepř
Postup Vejce s kari omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampiony na plátky.
V hlubší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme je. Vmícháme česnek, kari koření a hrášek. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme.
Když hrášek změkne, vmícháme zakysanou smetanu. Necháme prohřát a odstavíme.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a přepůlíme.
Vejce rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Vejce s kari omáčkou podáváme s jasmínovou rýží.