Vejce s kari omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
30 g máslo
200 ml smetana
200 g žampiony
200 g zakysaná smetana
1 lžíce kari koření
200 g mražený hrášek
1 ks červená cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampiony na plátky.

  2. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme je. Vmícháme česnek, kari koření a hrášek. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme.

  3. Když hrášek změkne, vmícháme zakysanou smetanu. Necháme prohřát a odstavíme.

  4. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a přepůlíme.

  5. Vejce rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Vejce s kari omáčkou podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!