Velikonoční pomazánka s pažitkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček pažitka
1 lžíce majonéza
3 ks sterilované okurky
1 svazek jarní cibulka
1 lžička dijonská hořčice
5 ks vejce natvrdo
100 g sýr lučina
podle potřeby
sůl
mletý pepř
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme a oddělíme žloutky od bílků. Rozdrobené žloutky v misce smícháme se lžící majonézy, lžičkou dijonské nebo plnotučné hořčice a kostkou lučiny. Přisypeme bílky pokrájené na kostičky a nadrobno nasekanou jarní cibulku, pažitku a kyselé okurky.

  2. Velikonoční pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je příliš hustá nebo nekompaktní, napravíme to lžící bílého jogurtu.

  3. Velikonoční pomazánku s pažitkou mažeme na topinky nebo čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!