Velikonoční pomazánka s pažitkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček pažitka 1 lžíce majonéza 3 ks sterilované okurky 1 svazek jarní cibulka 1 lžička dijonská hořčice 5 ks vejce natvrdo 100 g sýr lučina podle potřeby sůl mletý pepř bílý jogurt
Postup Velikonoční pomazánka s pažitkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme a oddělíme žloutky od bílků. Rozdrobené žloutky v misce smícháme se lžící majonézy, lžičkou dijonské nebo plnotučné hořčice a kostkou lučiny. Přisypeme bílky pokrájené na kostičky a nadrobno nasekanou jarní cibulku, pažitku a kyselé okurky.
Velikonoční pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je příliš hustá nebo nekompaktní, napravíme to lžící bílého jogurtu.
Velikonoční pomazánku s pažitkou mažeme na topinky nebo čerstvý chléb.