Velikonoční věnec pro diabetiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 špetky cukr sůl 1 vejce 1 dl mléko 30 g droždí 400 g polohrubá mouka 100 g rostlinný tuk 4 porce sladidlo Kandisin náplň 3 lžíce rum 1 ks žloutek 150 g lískové oříšky 50 g dia čokoláda
Postup Velikonoční věnec pro diabetiky recept
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Kvásek vlijeme do mísy s moukou, umělým sladidlem, vejcem a rozpuštěným tukem. Přidáme špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
Potom je rozdělíme na poloviny a každou z nich rozválíme na obdélník 50 x 20 cm.
Nastrouhané oříšky a dia-čokoládu smícháme s rumem a rozetřeme na oba pláty. Pak je zavineme a spleteme, dáme na plech, vytvarujeme do tvaru věnce a necháme nakynout. Povrch velikonočního věnce potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě upečeme.
Velikonoční věnec pro diabetiky můžeme ještě podle fantazie ozdobit a podávat.