Velikonoční věnec pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky cukr
sůl
1 vejce
1 dl mléko
30 g droždí
400 g polohrubá mouka
100 g rostlinný tuk
4 porce sladidlo Kandisin
náplň
3 lžíce rum
1 ks žloutek
150 g lískové oříšky
50 g dia čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek.

  2. Kvásek vlijeme do mísy s moukou, umělým sladidlem, vejcem a rozpuštěným tukem. Přidáme špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

  3. Potom je rozdělíme na poloviny a každou z nich rozválíme na obdélník 50 x 20 cm.

  4. Nastrouhané oříšky a dia-čokoládu smícháme s rumem a rozetřeme na oba pláty. Pak je zavineme a spleteme, dáme na plech, vytvarujeme do tvaru věnce a necháme nakynout. Povrch velikonočního věnce potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě upečeme.

  5. Velikonoční věnec pro diabetiky můžeme ještě podle fantazie ozdobit a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!