Vepřová dušená krev recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g cibule 1 lžíce sádlo 2 ks houska 600 ml vepřová krev podle chuti 3 stroužky česnek sůl majoránka mletý kmín mleté nové koření mletý černý pepř
Postup Vepřová dušená krev recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nebo rohlíky rozkrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli jemně nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a osmažíme dorůžova.
Procezenou krev promícháme s kořením, vymačkanou žemlí, prolisovaným česnekem a vlijeme do hrnce s cibulí.
Hrnec s krví vložíme do předehřáté trouby, občas promícháme a dusíme tak dlouho, až se srazí v jemné vločky.
Vepřovou dušenou krev podáváme s vařeným bramborem.