Vepřová dušená krev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cibule
1 lžíce sádlo
2 ks houska
600 ml vepřová krev
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
mletý kmín
mleté nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housky nebo rohlíky rozkrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli jemně nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a osmažíme dorůžova.

  2. Procezenou krev promícháme s kořením, vymačkanou žemlí, prolisovaným česnekem a vlijeme do hrnce s cibulí.

  3. Hrnec s krví vložíme do předehřáté trouby, občas promícháme a dusíme tak dlouho, až se srazí v jemné vločky.

  4. Vepřovou dušenou krev podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!