Vepřová krkovice s kmínovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 kg vepřová krkovice
1 balíček koření Vepřová pečeně
podle chuti
vývar
drcený kmín
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky, vetřeme kořenící sůl Vepřová pečeně a necháme uležet. Nepřidáváme žádné jiné koření ani olej. Neuškodí si krkovici naložit předešlý den a vložit do lednice.

  2. Rozpustíme trochu sádla, přisypeme drcený kmín a jemně nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme plátky krkovice a lehce orestujeme. Poté podlijeme vývarem (můžeme i rozpuštěnou kostkou bujonu) a zvolna dusíme. Je-li maso dostatečně měkké. Já nechávám maso tak dlouho, až se rozpustí tučné části, aby mi maso děti nedloubaly a nepitvaly.

  3. Vyndáme maso ze základu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme alespoň 7 minut a maso vložíme zpět prohřát. Omáčku by nemělo být potřeba již dosolovat, dochutit můžeme špetkou mletého pepře podle chuti.

  4. Vepřovou krkovici s kmínovou omáčkou podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme podávat s chutným houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!