Vepřová kýta na ředkvičkách a víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
10 ks ředkvička
200 ml červené víno
800 g vepřová kýta
1 lžička sušený česnek
podle chuti
sůl
pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 plátky, lehce rozklepeme a okořeníme pepřem, solí, mletou paprikou a sušeným česnekem,. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a plátky dáme restovat.

  2. Ředkvičky si nakrájíme dle libosti - na plátečky, měsíčky - a přihodíme je na pánev. Necháme přibližně 10-15 minut restovat.

  3. Poté maso v pánvi podlijeme červeným vínem a necháme projít varem. Vaříme přibližně 5-7 minut a vypneme.

  4. Maso naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem s vínem a ředkvičkama.

  5. Vepřovou kýtu na ředkvičkách a víně podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!