Vepřová kýta na ředkvičkách a víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 10 ks ředkvička 200 ml červené víno 800 g vepřová kýta 1 lžička sušený česnek podle chuti sůl pepř mletá červená paprika
Postup Vepřová kýta na ředkvičkách a víně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 plátky, lehce rozklepeme a okořeníme pepřem, solí, mletou paprikou a sušeným česnekem,. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a plátky dáme restovat.
Ředkvičky si nakrájíme dle libosti - na plátečky, měsíčky - a přihodíme je na pánev. Necháme přibližně 10-15 minut restovat.
Poté maso v pánvi podlijeme červeným vínem a necháme projít varem. Vaříme přibližně 5-7 minut a vypneme.
Maso naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem s vínem a ředkvičkama.
Vepřovou kýtu na ředkvičkách a víně podáváme nejlépe s rýží.