Vepřová kýta po španělsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
mletý pepř
chilli koření
1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a necháme stranou. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli na půl měsíčky.

  2. Do zapékacího pekáče nalijeme trochu oleje. Nejdříve dáme cibuli. Na ni dáme plátky masa. Vše posypeme solí a pepřem, posypeme chilli kořením a takto opakujeme 2 - 3 vrstvy podle možností. Až budeme mít hotovo, přelijeme olejem, přidáme trošku vody na podlití a zakryjeme. Pekáč s kýtou vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C.

  3. Po 30 minutách troubu stáhneme na 180 °C a necháme už jen dopékat. Po dalších 30 minutách vytáhneme maso z trouby ven, odklopíme a necháme už jen zlehka dopéct doměkka.

  4. Vepřovou kýtu po španělsku podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!