Vepřová kýta s paprikovým pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks rajče
2 lžičky grilovací koření
2 ks zelená paprika
1 kg vepřová kýta
2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžičky sušená bazalka
podle potřeby
olej
vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, koření smícháme a maso v něm obalíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku a rajče nakrájíme na kostky.

  2. Vepřové maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách a potom vyndáme maso na teplý talíř. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme nakrájenou papriku, rajče, zbytek koření a asi 5 minut restujeme. Vložíme maso, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme do trouby.

  3. Vepřovou kýtu pečeme asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 200 °C. Občas směs zeleniny promícháme a podlijeme, aby byla zelenina ponořená. Maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou umixujeme, podle potřeby dochutíme a prohřejeme.

  4. Vepřovou kýtu s paprikovým pyré podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!