Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0 ks citron
5 kuliček jalovec
20 dkg špek
5 ks bobkový list
1 kg vepřová kýta
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření
2 lžičky směs koření na divočinu
1 sklenice sterilovaná zelenina Halali
podle potřeby
cukr
sůl
povidla
1-2 kostky masox
mletý černý pepř
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu prošpikujeme. Dáme ji do pekáče na olej, sekanou cibuli a zvěřinové koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec. Kýtu pečeme asi 3/4 hodiny.

  2. Pak maso vyjmeme spolu s kořením.

  3. Výpek dáme do hrnce a přidáme Halali, povidla a mletou směs koření na divočinu

  4. vše rozmixujeme a dáme vařit. Omáčku dochutíme šťávou z citronu, masoxem, pepřem a solí. Podle chuti přidáme ještě povidla nebo jen osladíme. Omáčku lze zahustit tmavou jíškou.

  5. Kýtu nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky. Vaříme, dokud maso není hotové.

  6. Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!