Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0 ks citron 5 kuliček jalovec 20 dkg špek 5 ks bobkový list 1 kg vepřová kýta 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření 2 lžičky směs koření na divočinu 1 sklenice sterilovaná zelenina Halali podle potřeby cukr sůl povidla 1-2 kostky masox mletý černý pepř tmavá jíška
Postup Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu prošpikujeme. Dáme ji do pekáče na olej, sekanou cibuli a zvěřinové koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec. Kýtu pečeme asi 3/4 hodiny.
Pak maso vyjmeme spolu s kořením.
Výpek dáme do hrnce a přidáme Halali, povidla a mletou směs koření na divočinu
vše rozmixujeme a dáme vařit. Omáčku dochutíme šťávou z citronu, masoxem, pepřem a solí. Podle chuti přidáme ještě povidla nebo jen osladíme. Omáčku lze zahustit tmavou jíškou.
Kýtu nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky. Vaříme, dokud maso není hotové.
Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem.