Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks rajče
1 lžíce olivový olej
150 dkg vepřová panenka
1 špetka sušená bazalka
podle chuti
sůl
steakové koření
mletý barevný pepř
omáčka
3 dl smetana ke šlehání
1 lžíce bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme panenku a orestujeme ji dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.

  3. Panenku s bylinkovou omáčkou servírujeme na talíř tak, že prokládáme maso a rajčata. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Panenku s omáčkou podáváme s různými úpravami brambor nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!