Vepřová panenka s lesním ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vepřová panenka podle potřeby 1 hrneček olej 1 lžička mořská sůl omáčka 25 dkg máslo 1 ks citron 1 lžíce škrob 2 hrnky hovězí vývar 4 lžíce brusinkový džem 4 hrstě lesní ovoce na potření 4 špetky bílý pepř
Postup Vepřová panenka s lesním ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové panenky osolíme, potřeme olejem, posypeme bílým pepřem a opečeme ze všech stran na oleji. Maso přendáme do pekáče, podlijeme troškou hovězího vývaru a zvolna pečeme v troubě asi 40 minut.
Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme k němu brusinkový džem a citronovou šťávu. Do vařicí směsi přilijeme 150 ml vody rozmíchané se škrobem. Necháme přejít varem a potom vmícháme dostupné drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, lesní jahody, višně - vypeckované apod.) a výpek z masa. Krátce prohřejeme a podáváme.
Vepřovou panenku s lesním ovocem podáváme s bramborovými kroketami nebo s rýží. Před podáváním můžeme ještě omáčku okyselit citronovou šťávou. Nakrájené plátky masa budeme při servírování přelévat ovocnou omáčkou.